نحوه مطالعه بعد از تعطیلات عید
در این مقاله میخواهیم درباره نحوه مطالعه در ایام بعد از عید با شما صحبت کنیم. ممکن است که ایام عید برای شما عزیزان در زمینه مطالعه و آمادگی برای کنکور، به صورت خوب یا نامناسب سپری شده باشد. داوطلبان در چگونگی استفاده از این ایام، عموماً به سه دسته تقسیم میشوند:
۱– گروه زیادی از داوطلبان توانستند در این ایام، با یک برنامهریزی درست و اصولی، از فرصت استفاده کرده و به خوبی درس بخوانند. جا دارد که به این عزیزان، یک «خسته نباشید» جانانه بگوییم. امیدواریم که این دوستان، در ادامه مسیر هم به همین خوبی پیش رفته و موفق شوند.
۲– گروه دوم، کسانی هستند که با وجود اینکه در تعطیلات نوروزی، یک برنامهریزی خوب و حساب شده داشتهاند، اما در این ایام، به دلیل مسافرت، تفریح و مهمانی نتوانستهاند به خوبی مطالعه کرده و از وقت خودشان استفاده کنند.
۳– گروه سوم، کسانی هستند که از همان ابتدا با بیخیالی تمام، کنکور را اصلاً جدی نگرفتهاند و به گونهای رفتار میکنند که گویا اساساً قرار نیست آزمونی داشته باشند!
قبل از اینکه به راهکارها و برنامههای اصلی مطالعاتی شما داوطلبان عزیز در سه ماه باقی مانده، اشاره کنیم، لازم است این نکته را بگوییم که به عنوان یک کنکوری در هر شرایطی که هستید فقط تلاش کنید تا ذهنتان به آرامش برسد.
وقتی که ذهن شما در آرامش باشد، بهتر از ذهنی که پر از مشغله است، فکر میکند. هر روز اجازه دهید که ذهن شما اندکی آرامش یابد و در سکوت کامل قرار گیرد و سپس ببینید که چقدر با هوشیاری به شما کمک خواهد کرد تا زندگی خود را، آن طور که مایلید، سر و سامان بخشید. این آرامش ذهنی باعث میشود تا شما از دغدغهها و استرسهای گاه و بیگاه، که باعث تحلیل انرژی و توان ذهنی شما میشود، دور شوید و با قوای کامل مطالعه کنید. شاید در ابتدا، انجام این کار برای شما سخت باشد، اما کم کم خواهید توانست کنترل ذهن و افکار خود را در دست بگیرید و با انرژی مضاعف و به دور از افکار منفی درس بخوانید. داوطلبان زیادی وجود دارند که در هنگام مطالعه، فکرهای مشوش و نگران کنندهای به ذهنشان میرسد. این موضوع باعث میشود تا انرژی و توان مطالعاتی آنها از بین رفته یا به شدت کاهش پیدا کند و نتوانند از تلاش خود نتیجه خوبی بگیرند؛ پس برای اینکه موفقیت بیشتری کسب کنید آرامش داشته باشید و چشم انداز خوبی از مطالعه خود ترسیم کنید. وقتی افکار بد به سراغتان آمد، با نوشتن و پاسخهای عالی به آنها، دوش گرفتن، چند حرکت یوگا و … بر آنها غلبه کنید و آرام آرام، آرامش درونی را جایگزین آن موارد کنید. این موضوع به شما کمک میکند تا انرژی بیشتری از تلاش و کوشش خود دریافت کنید و موفقتر باشید.
برای آمادگی بیشتر به نکات زیر نیز توجه کنید:
۱– با توکل به خدا و اعتقاد به اینکه میتوانید وضع موجود را تغییر دهید، قدم در راه بگذارید.
۲– به حرفهای ناامید کننده دوستان و اطرافیان خود توجه نکنید و فقط به هدفتان فکر کنید.
۳– ساعات خواب و بیداری خود را تنظیم کنید. سعی کنید که صبح ها، دیرتر از ساعت شش از خواب بیدار نشوید و شب ها تا ساعت ده و نیم مطالعه کنید.
۴– زمانهای کوتاهی را برای استراحت خود در برنامه مطالعاتیتان در نظر بگیرد؛ زیرا پیوسته خواندن باعث خواهد شد که انرژی شما تحلیل رود و در میانه راه متوقف شوید.
با توجه به زمان کم باقی مانده تا آزمون سراسری، مباحث و دروس را به صورت گزینشی انتخاب کنید.
منبع: سنجش